Projecten

Regionaal milieubedrijf

Voor het Regionaal Milieubedrijf heeft Idears voor elk van de 5 afdelingen een speciaal muziekconcept bedacht en uitgevoerd. Hiervan drie beknopte voorbeelden.

 

Handhaving

Telkens gaat er een van de vier klarinetten van "Clarte'Noire" zijn eigen weg, los van het strakke kader van deze "Händel" compositie. De dirigent probeert met zijn stokje de boel in de hand te houden.

 

Vergunningverlening

Deze afwisselende en levendige compositie van gitaartrio "BPM" geven de creativiteit aan binnen een vast stramien waarin het toekennen van een vergunning zich bevindt. De dagstempel geeft het begin van het proces weer, de handtekening rondt het geheel af.

 

Advies, Beleid & Communicatie

De heftig duellerende gitaarsolo's in deze meeslepende popcompositie van MEC geven de diverse meningsuitingen aan. Overtuigend en vloeiend samenspel omvatten helemaal hoe het milieubeleid vorm krijgt door discussies, menings-vorming en rechtspraak.

 

Verder worden de diverse afdelingen van het RMB muzikaal aaneengevlochten door diverse composities en improvisaties over water en bodem.

In de sample van "Regen" hoor je het begin van een fris Hollands buitje. Onovertroffen geïmproviseerd door Bert van de Brink.

Deze sample van "Land" geeft het weidse maar ook overvolle en aangetaste Brabantse land aan.


Harrie Leenders Haardkachels, Oirschot

Vraag: een unieke, eigen give-away om de periode tussen koop en levering te overbruggen.

Eis: eigen geluid, passend bij haardkachels.

Oplossing: opnamen van marimba-muziek.
De marimba is een melodisch slaginstrument met houten 'piano-toetsen'.
De sfeer van een houtvuur en de warme klanken van hout passen hier perfect bij elkaar.

Resultaat: unieke CD met heel eigenzinnig, weinig bekend geluid.Onderstreept de kwalitatieve eigen weg die de opdrachtgever gaat. Uitstekende match met de ervaring van klanten.

     


Bonduelle Nederland

Vraag: een CD realiseren van/met de eigen Bonduelle-band.

Oplossing: gedisciplineerde aanpak en ordening van materiaal. Regiefunctie bij IDEARS voor kwalitatief resultaat en optimaal eigen geluid.

Resultaat: Bonduelle heeft voor haar zakelijke relatiekring inmiddels een heel eigen, vrolijk geluid. Effectief op beurzen, recepties, openingen e.d.

Bonduelle Swing Commercial Band: een unieke auditieve vertaling van al het goede van Bonduelle!